Nosaltres

Sobre nosaltres

PlaOví és una jove explotació ramadera d’oví en extensiu.

PlaOví neix de la necessitat de ser un complement  a l’empresa familiar agrària, que es troba al municipi d’Algerri, a La Noguera. 

La necessitat d’aconseguir fems per aportar a la terra i així tancar el cercle de la natura, amb l’afegit d’aprofitar els excedents dels cultius que s’hi produeixen.

Els canvis constants en l’economia agrària han fet que el ramat sigui l’activitat principal. Els baixos preus del mercat del corder ens obliguen a accelerar el que era una premissa, fer la venda directa de la carn.

El nostre ramat surt a pasturar cada dia pel terme d’Algerri, també  pasturem terres dins les zones Zepa i de l’espai natural protegit de La Serra Llarga.

Ovelles i corders es desplacen pel terme alimentant-se segons l'època de l'any de les pastures disponibles aprofitant els rostolls de cereals i lleguminoses i les herbes espontànies i endèmiques de les terres del terme.

pla oví

Terres amb grans contrastos mediambientals, com les zones de reg, el secà semiàrid i la terra fresca de la part nord del terme.

La munta natural és el sistema que utilitzem per cobrir les ovelles, cinc mesos de gestació, i alletament continuat de la mare, el xai de ramat mai deixa d’alletar-se de la mare fins al moment d’anar a l’escorxador.

Aquest sistema és el motiu pel qual la nostra carn sigui d’una gran qualitat. La carn de xai es pot considerar vermella o blanca segons l’edat i l’alimentació que ha rebut l’animal. Com la resta de carns, és una bona font de proteïnes de bona qualitat, vitamina B12 i B2 i de minerals com ferro, fòsfor i zinc.

Per què escollir la carn de xai de pastura de Pla Oví?

cor

Perquè és saludable

terra

Perquè és sostenible amb el medi ambient i respectuós amb la natura

qualitat

Perquè te nivells màxims de qualitat

xai

És respectuós amb el benestar animal

carn

Perquè la carn és més gustosa

pastilla

Perquè no conté additius sintètics, ni pesticides ni antibiòtics

venda de proximitat

Oferim producte de pròximitat

noguerament

PREMIATS COM A MILLOR EMPRESA AGROALIMENTÀRIA

Premis ApLleida!

RAMAT PROPI - RAMADERIA EXTENSIVA - CARN DE QUALITAT I DE PROXIMITAT - PRODUCTES PROPIS - LLETÓ I CORDER - VENDA AL DETALL - SERVEI A DOMICILI

premi